Ajuntament d'Agullana

Captcha image
  •  Agullana
  •  Agullana
  •  Agullana
  •  Agullana

Club Escacs

Sou a: Inici>Entitats>Club Escacs
Club Escacs

El Club d'Escacs es fundà a finals de l'any 1994 amb el nom de " ELS PALAUS", per honorar el menhir que es troba vinguent de La Jonquera a la carretera GI-501 davant el mas del Forn.

Es van inaugurar les activitats amb unes simultànies de 20 taulers a la sala de la Societat La Concòrdia, a càrrec de la jove campiona d'Espanya, Mònica Vilar d'Olot, que aleshores tenia 21 anys.

El club aviat va tenir una cinquantena de socis i una vintena de jugadors.

Les activitats que es fan, des dels inicis, són:

1r. trimestre:  Campionat de catalunya per Equips, on l'equip "A" va arribar a 2ª Categoria Regional i l'equip "B" a 3ª Categoria Regional, fent un bon paper durant 4 o 5 anys. Actualment només hi ha un equip i es troba a la categoria més baixa.

2n. trimestre.: Per Pasqua es celebra un Torneig de partides "llampec" que cada any té molt d'èxit amb la participació d'uns 20/22 jugadors.

3r trimestre: Torneig "Obert de la Vila d'Agullana", durant 8 setmanes, des de Sant Joan fins a la festa d'agost, els divendres al vespre després de sopar i fins a la mitjanit, es juguen partides al local de la Societat La Concòrdia.

Per la Festa Major ( 15 d'agost) sempre s'organitzen unes simultànies a càrrec de mestres de renom de la comarca, com ara en J. Cuadros, en J. Dorca, en C. Serra, tots ells de Figueres o en Busquets d'Olot.

També un any es va organitzar una partida al mig de la Plaça Major del poble amb peces gegants, fet aquest que va resultar molt popular en el municipi i que va fer agafar afició als més petits.

4t trimestre: Es va començar amb l'escola per petits, a càrrec del President aleshores el senyor Josep Lluís Pou, en el local de la seu del Club, carrer Darnius, 22 ( local de la biblioteca municipal).

Fan venir algun mestre a donar classes de preparació pel Campionat de Catalunya per Equips que comença a primers d'any nou.

Hi ha jugadors que aprofiten la tardor per agafar més experiència jugant torneigs a viles properes com ara Llers o Llançà i de més envergadura com  ara Salt.

El Club està federat a la Federació Catalana d'Escacs i tots els jugadors actius estan valorats amb el seru ELO, corresponnet en l'actualitat el número 1 al jugador Ambrós Genís, amb un ELO voltant els 1950 punts.

Més informació

Agullana

Situació

Visitable Senyalitzat

Com arribar-hi
 
 

Copyright 2010 Agullana

C/ Lluís Gomis, 2 · 17707 Agullana · Tel. 972535206 · ajuntament@agullana.cat