Ajuntament d'Agullana

Captcha image
  •  Agullana
  •  Agullana
  •  Agullana
  •  Agullana

Club Esportiu d'Agullana

Sou a: Inici>Entitats>Club Esportiu d'Agullana
Club Esportiu d'Agullana

La primera referència a la pràctica de l'esport per part dels agullanencs la dóna Madoz en el seu diccionari editat l'any 1845. Al marge d'aquesta afecció al joc de la pilota, que es practicava sobretot a la plaça i davant la rectoria i fent servir el mur de l'església, cal acceptar que l'esport per excel·lència ha estat el futbol.

A partir dels anys 1917-1020 a Agullana es practicà el futbol i és en aquells moments que van circular les primeres pilotes "de reglament".

El 1923 es creà el Centre d'Esports Agullana, un dels clubs capdavanters del futbol a l'Empordà.

El primer temps es jugà al Prat d'Egna, al camp de futbol vell al damunt de Can Daniel i a l'era d'en Serra. L'actual camp de la Sella s'inaugurà el 1932, primer llogat als propietaris de can Puig i més tard, els anys 40, municipalitzat.

Els anys de la guerra civil i els primers de la postguerra varen suposar la crisi del club, però no la pràctica d'aquest esport, ja que en les festes majors i altres diades se celebraven diversos torneigs. El 1950-1951 el Frente de Juventudes torna a crear un equip i el 1952 es creà el Club Deportivo Agullana i es participà en la competició federada.

Els anys 60 una crisi deixà Agullana sense equip federat, però la primavera de 1971 es federà altre cop i prengué part en el Campionat de Primavera. El president d'aquella època era Joan Bota Llinàs, mentre que a l'època de 1952 havia estat Eleuteri Serra Genís.

Un dels personatges més entranyables pel club ha estat el cronista Florenci Rimalló, el qual va fer de secretari durant molts anys i signà amb el nom de "El Sidralista" unes cròniques acabades en uns versos que arribaren a fer furor entre els lectors.

El CE Agullana milita a la Tercera Regional, categoria on ha obtingut algun subcampionat (1974) i algun tercer lloc (1985), i des del 1976 celebra un torneig els dies de la festa major.

El president actual és Jaume Sales i Babot.

Més informació

Ajuntament d'Agullana

Telèfon: 972535206

http://www.agullana.cat

ajuntament@agullana.cat

Situació

Visitable Senyalitzat

Com arribar-hi
Galeria d'imatges Club Esportiu d'Agullana Club Esportiu d'Agullana Club Esportiu d'Agullana Club Esportiu d'Agullana
 
 
 

Copyright 2010 Agullana

C/ Lluís Gomis, 2 · 17707 Agullana · Tel. 972535206 · ajuntament@agullana.cat