Ajuntament d'Agullana

Captcha image
  •  Agullana
  •  Agullana
  •  Agullana
  •  Agullana

Festa de l'Estrada

Sou a: Inici>Turisme>Festes populars i tradicionals>Festa de l'Estrada
Festa de l'Estrada

Com que l'església parroquial era dedicada a Santa Maria i això hagués dut a coincidir la festa amb la d'Agullana, l'Estrada celebrava i celebra la festa major el darrer diumenge del mes d'agost. Aquesta festa ha tingut sempre una forta anomenada a la rodalia i en les èpoques en què el nombre d'hostals que funcionaven a l'Estrada era realment alt va agafar el prestigi de ser un dels llocs on es podia menjar un dels millors menuts d'ànec i pollastre que es cuinava a l'Empordà i que es coneixia amb el nom de "pota i morro".

Fins a l'any 1972 aquesta festa se celebrà de manera continuada i l'existència, encara als darrers anys, de l'hostal de can Rosiu, li va permetre mantenir aquella anomenada de festa gastronòmica que sempre havia tingut.

Actualment i després d'uns anys de no celebrar-se, l'Ajuntament d'Agullana s'ha responsabilitzat de la seva organització i ha aconseguit recuperar-la amb gran èxit.

Dissabte: Sopar popular i ball de nit.

Diumenge:ofici solemne, vermut a la Plaça Major, espectacle infantil a la tarda i sardanes de comiat, configuren l'estructura d'una festa que els agullanencs i estradencs valoren molt

 

Més informació

Ajuntament d'Agullana

Telèfon: 972535206

http://www.agullana.cat

ajuntament@agullana.cat

Situació

Visitable Senyalitzat

Com arribar-hi
 
 

Copyright 2010 Agullana

C/ Lluís Gomis, 2 · 17707 Agullana · Tel. 972535206 · ajuntament@agullana.cat